De Jeugd geeft het goede voorbeeld

En een goed voorbeeld doet goed volgen, zou je zeggen, maar het tegendeel was het geval afgelopen weekend. Zaterdag speelden de Cubs in Hoorn tegen R.C. Emmen en wonnen met 65 – 0. De Junioren speelden in Castricum; en waar ze eerder in het seizoen nog veel moeite hadden met dit team, zegevierden ze nu met 10 – 62. De Colts speelden in Almere tegen The Bulldogs en wonnen met 10 – 74. Minder ging het met de Heren op zondag thuis; tegen koploper The Pink Panthers waren ze kansloos.

Alkmaar                                                                                                                            zondag 2 december 2018

Alkmaarse Rugby Club verliest met ruime cijfers van koploper Pink Panthers.

De Alkmaarse Rugby Club hield de eerste 20 minuten de “0” vast tegen de koploper in de 2e klasse Pink Panthers uit Driebergen, maar daarna ging het uiteindelijk toch mis en na een 0-29 ruststand werd er doorgespeeld naar een 0-76 eindstand.

De eerste 20 minuten kon met een hechte verdediging de deur gesloten te houden en ook af en toe aanvallend een paar leuke dingen laten zien. Tot halverwege de eerste helft de full-back van Alkmaar in een poging de bal uit te verdedigen tegen een tegenstander aanschoot en de bal ongelukkig over de eigen goal-lijn rolde waarna Quicho van Ruler er als eerste bij was en met zijn geconverteerde try 0-7 liet aantekenen. Daarna hield Alkmaar weer een tijdje de verdediging gesloten, maar daarna hadden de Panthers hun eigen aanvallen goed georganiseerd en wist eerst Sjoerd Kuin een try te scoren waarna winger Bart van Donkelaar met 2 try’s het bonuspunt wist veilig te stellen. De ruststand van 0-29 werd bereikt toen Sjoerd Kuin uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval een ongeconverteerde try scoorde.

In de tweede helft wist Alkmaar weer een tijdje de gelederen gesloten te houden, maar toen Jeffrey Nuijten langs de zijlijn wist door te breken was het hek van de dam en wisten de Panthers regelmatig door te breken en try’s te scoren. Af en toe kwam er even een opleving en werden een paar mooie aanvallen opgezet en soms leek het er even op dat ze eindelijk een keer wisten door te breken maar de verdediging van de Panthers hield stand tot uiteindelijk de 0-76 eindstand werd bereikt.

Volgende week wordt de laatste wedstrijd van de eerste helft uit tegen Hilversum gespeeld. Dan wordt er een schifting gemaakt voor de onderste en bovenste zes die voor degradatie of promotie gaan spelen. Na de winterstop gaan we dan weer verder en hopen dat de langzame maar gestage groei van de spelers doorzet zodat we ook af en toe een wedstrijd kunnen winnen.