Turven – U8

Turven: leeftijd 6 -7 jaar, jongens en meisjes

Trainers: Lowie de Jongh

Trainingstijden: donderdag van 17.30 – 18.30 uur en zaterdagmorgen 09.00-10.00 uur (ofwel training ofwel oefenwedstrijdjes; de ‘verzamelochtend’)

Spelen in een Turventeam is vooral heel veel plezier. Je leert tackelen, passen van de bal en getackeld worden, waardoor je lekker over de grond kunt rollen. Je speelt in een team van 7 spelers op een klein veldje met afmetingen van 20 X 30 meter daardoor je intensief bezig bent met het rugbyspel. Het aantal spelregels is bij de Turven-categorie sterk beperkt: scrum, hand-off, hoog tackelen, line-out (inworp) zijn zaken die pas later in het spel worden ingebracht.

Juist voor deze leeftijdsgroep is het ontwikkelen van coördinatie tussen lichaam en geest zeer belangrijk. Door eenvoudige spelvormen, o.a. het gooien, vangen, schoppen en rennen worden coördinatievermogen en de eerste rugbyvaardigheden ontwikkeld.

De Turven trainen wekelijks, maar spelen niet iedere week wedstrijden. Gemiddeld eens in de twee weken is er een oefenochtend, waarbij meerdere kortere wedstrijdjes op één dag gespeeld worden. Het gaat niet om wie er wint, maar om lekker te rennen en het spel te leren.

JONGENS, MEISJES, GROOT, STOER, KLEIN, VERLEGEN:
OP HET RUGBYVELD IS PLAATS VOOR IEDEREEN !

Vrijblijvend een paar keer meetrainen? Van harte welkom. Geef wel even aan dat je komt: info@alkmaarserugby.nl