Uitslagen afgelopen weekend

Het plotselinge winterweer was een grote spelbreker dit weekend. De Turfjes & Benji’s waren al aan het verzamelen en zaten zo goed als in de auto’s om af te reizen naar Nieuw-Vennep, toen er op het laatste moment een appje??????? kwam met de mededeling dat het toch niet verantwoord was om te spelen i.v.m. een te harde pitch. Ronduit slechte en late communicatie die ze ook de avond vooraf hadden kunnen doen!!! De Mini’s, Cubs, Junioren & Colts hadden een R.R.D.-dag. En in de kantine was afgelopen zaterdag de opleiding Coach 1, met maar liefst 23 deelnemers!. Prima zaak zoveel nieuwe jeugdtrainers. Zondag was er nog niet veel verandering in de veldcondities. De Dames verhuisden met hun hele hebben en houwen naar clusterpartner Rush in Schagen, want s’ochtends kon er duidelijk nog niet gespeeld worden in Alkmaar. In Schagen, ietsje noordelijker, ging het wel. Ze traden daar aan tegen de Eindhoven Lions en wonnen overduidelijk met 41-17. Cluster van Alkmaar 2 kwam niet in actie, wedstrijd is verplaatst naar 19 februari a.s. Alkmaar 1 speelde uit in en tegen Castricum, ook daar was het nog kielekiele of de pitch werd goedgekeurd (wat is dat toch met die wedstrijdsecretarissen). Uiteindelijk werd er besloten wel te spelen en na een spannende 1ste helft delfden ze het onderspit en keerde huiswaarts met 30-5 verlies.

Alkmaarse Rugby Club houdt één helft stand in Castricum.

Het was even tricky of er überhaupt gespeeld kon worden in Castricum daar er een paar plekken nog enigszins bevroren waren (De dag ervoor moest de hoofdmacht van Castricum nog uitwijken naar Amersfoort). Uiteindelijk werd besloten om de wedstrijd door te laten gaan en na een ruststand van 5-0 werd het uiteindelijk nog 30-5.

Bijna de hele eerste helft hielden beide teams elkaar in evenwicht. Het waren 2 jonge teams die fit waren en elkaar zowel defensief en offensief elkaar fel bestreden onder leiding van de goed leidende thuisfluiter (Dit is positief bedoeld) Mathew Ellerman.

Pas in de 33e minuut werd de score geopend toen Castricum met een roling Maul na een line-out richting goal-lijn van Alkmaar ging. Deze werd uiteindelijk gestopt waarna de bal werd doorgespeeld naar Tim Dam die de aanval met een try afrondde. De conversie ging naast de palen waarmee de ruststand van 5-0 was bereikt.

In de 2e helft ging Alkmaar furieus van start en ging in de aanval. Eerst maakte Joey Zwaan een fraaie break waarna “Man off the Match” Tijn Karels de aanval voortzette en ook een fraaie break maakte en uiteindelijk flanker Jesse Hofman aanspeelde die uiteindelijk de aanval met een fraaie try afrondde. De conversie van Pieter van Duijn ging helaas naast de palen zodat de stand weer gelijk getrokken was naar 5-5.

Beide teams hielden hierna elkaar weer aardig in evenwicht tot bijna halverwege de 2e helft. Castricum kreeg een strafschop toegekend na off-side van Alkmaar en besloot een schot op de palen te nemen (Een zwaktebod). De bal ging tussen de palen en Castricum ging weer aan de leiding met 8-5.

In het laatste kwart ging het echter mis voor Alkmaar. Eerst weer na een roling maul drukte Kris Baltus een ongeconverteerde try waarna Cillian Willems met de driekwartlijn een paar minuten later ook een ongeconverteerde try scoorde.

In de slotfase bepaalden Alwin Valenbreder en Bart de Bruijne met nog 2 try’s de eindstand op 30-5.