Uitslagen afgelopen weekend

Het waren erbarmelijke weersomstandigheden afgelopen weekend, leek wel herfst i.p.v. winter. Reden ook waarom de Turfjes afgelast waren, wat overigens een goede beslissing was, gezien het feit dat de Benji’s wel door gingen in Castricum, maar het na 1½ wedstrijd voor gezien hielden. Ze konden geen bal meer vangen en waren doorweekt en tot op de draad nat en koud. Eén wedstrijdje nipt verloren van Waterland en de wedstrijd tegen Castricum gestaakt bij een gelijke stand. De Mini’s hadden het beter voor mekaar, die speelden in een verwarmde hal, het Nieuwjaarstoernooi in The Beach in Aalsmeer. Eerste keer dat dit werd gespeeld en een prima initiatief van de Voorzitter en Verenigingsondersteuner van het District. Wordt zeker een vervolg aan gegeven de komende jaren. Onze Mini’s eindigden als 2e in de Shield. De Cubs speelden hun laatste wedstrijd in de 2e Fase in Leiden tegen het CL. DIOK/Bassets en die werd ook halverwege gestaakt door het weer, maar toen stonden onze Cubs al voor met 0-46. De Junioren speelden in Haarlem op kunstgras en waren kansloos, verloren met 48-0. De Colts reisden af naar Oldenzaal voor de wedstrijd tegen CL. Zwolle/Twente en niet voor niks. Met 22-47 winst keerden ze huiswaarts.

Zondags kwam het Cl. van Heren 2 niet in actie, die waren competitievrij. De Foeste Moiden speelden in Delft en wonnen dik met 12-55. Heren 1 speelden een derby tegen Rush Schagen en trokken in een aantrekkelijke wedstrijd aan het langste eind, winst met 27-17.

Alkmaarse Rugby Club te sterk voor Schagen in streekderby.

In een tot in de laatste minuut spannende wedstrijd waren de rugbyers van Alkmaar uiteindelijk de overwinnaar en na een ruststand van 19-7 werd het uiteindelijk 24-17.

Aanvankelijk gingen beide teams gelijk op maar na 10 minuten wist Alkmaar de score te openen toen scrum-half Robin Vis langs de zijlijn wist door te breken en een try bij de palen scoorde. De gemakkelijke conversie werd door fly-half Kristian Boogert verzilverd waarna Alkmaar met 7-0 aan de leiding ging.

Halverwege de eerste helft wist Schagen weer op gelijke hoogte te komen toen zij door de verdediging van Alkmaar braken en uiteindelijk wist Chris Schokker met behulp van zijn voorwaartsen een geconverteerde try te scoren.

Maar nu kwam Alkmaar weer opzetten. Uiteindelijk kregen zij een strafschop te nemen. Deze werd snel genomen, maar zij kwamen aanvankelijk niet door de verdediging van Schagen heen en er ontstond een ruck. Hierna werd aanvoerder Dylan Harding aangespeeld die de try wist te scoren. De uiterst moeilijke conversie(keiharde tegenwind) werd helaas door Kristian Boogert gemist.

Op slag van rust wist Alkmaar opnieuw te scoren toen Rik Brouwer wist door te breken en een try scoorde. Met de conversie van Kristian Boogert werd de ruststand van 19-7 bereikt.

Meteen na de spelhervatting wist de net ingevallen winger Brandon van Noord met een lange sprint langs de zijlijn een try in de hoek te scoren. De moeilijke conversie ging naast de palen, maar Schagen was terug gekomen tot 19-12.

Maar nu kwam Alkmaar weer opzetten en na een serie goede aanvallen was het uiteindelijk Jesse Hofman die een ongeconverteerde try in de hoek van het veld scoorde. In de eindfase van de wedstrijd wist Schagen via Chris Schokker nog terug te komen tot 24-17, maar in de laatste minuut van de wedstrijd kende de uitstekend fluitende scheidsrechter Ino Kouwenhoven Alkmaar nog een strafschop toe recht voor de palen. Met de verzilverde 3 punten van de strafschop door Kristian Boogert werd de winst van 27-17 veilig gesteld.