Uitslagen afgelopen weekend

Zaterdag speelden de Benji’s in Deventer bij The Pickwick Players op de Nat. Bondsdag. Vanuit de Turven en Mini’s was hier geen animo voor, dus die waren vrij!! Voor de C.J.C. was het de laatste speelronde in de 1ste Fase; alle teams speelden thuis. De Cubs wonnen met 50-5 van DIOK/Bassets. Junioren waren kansloos tegen hun opponenten uit Haarlem, ze verloren met 0-46. De Colts veegden het veld aan met Zwolle/Twente, ze wonnen met 67-0. Ook op zaterdag speelden Heren 1, uit tegen Spakenburg; kansloos verloren met 43-8. Op zondag reisden de Dames naar Arnhem voor een wedstrijd tegen het cluster SOP en de winst ging mee naar huis 17-22. Het cluster van Heren 2 speelden in Purmerend tegen Dronten/Bulldogs en dit eindigde in een gelijkspel 33-33.

Spakenburg maatje te groot voor Alkmaarse Rugby Club.

In Spakenburg was de plaatselijke Rugby Club duidelijk een maatje te groot voor de rugbyers uit Alkmaar en Alkmaar verloor uiteindelijk met 43-8 na een ruststand van 24-8.

Aanvankelijk kon Alkmaar de gelederen gesloten houden maar na ongeveer 10 minuten wist de thuisclub uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval de score te openen toen zij een geconverteerde try scoorden. Na ongeveer 5 minuten was het weer raak en scoorden ze een ongeconverteerde try in de hoek van het veld. In de eindfase van de eerste helft maakte de nummer 8 van de tegenpartij een prachtige dummy side-step waarmee hij de verdediging van Alkmaar op het verkeerde been zette en met zijn ongeconverteerde try de stand op 17-0 zette waarna Alkmaar eindelijk wat terug kon doen.

Na off-side van Spakenburg kende scheidsrechter Luuk Hagens van USRS Alkmaar een strafschop toe die door Kristian Boogert feilloos tussen de palen werd geschoten waarmee de hatelijke 0 van het scorebord verdween.

Maar opnieuw wist Spakenburg door te breken langs de zijlijn en scoorde een geconverteerde try. Maar nu kwam de mooiste try van de wedstrijd, in ieder geval de opmerkelijkste. Center Robbin Vis wist door te breken en ging in volle spint op de goal-lijn van Spakenburg af en drukte een try vlak VOOR de goal-lijn en liep door. Full-back Pieter van Duijn was met de aanval meegegaan, zag wat er gebeurt was pakte de bal op en scoorde de try opnieuw, maar nu achter de goal-lijn. De moeilijke conversie van Kristian Boogert ging helaas net naast de palen waarmee de ruststand bepaald was op 24-8.

In de tweede helft had Alkmaar, op een paar speldenprikken na, weinig in de melk te brokkelen en met enige regelmaat wist Spakenburg door te breken en 3 try’s later konden beide teams met een eindstand van 43-8, de kleedkamers opzoeken om nog even na te praten bij het altijd gastvrije Spakenburg.