Eindelijk weer een weekend vol met Rugby

Ten eerste zijn de Six Nations weer begonnen; geweldige wedstrijden met mooie overwinningen voor Ierland, Schotland en Frankrijk. Maar ook eindelijk weer eens 2 volle wedstrijddagen op ons complex.

Vorige week zaterdag was de Jeugd al gestart en dit weekend konden ook de Senioren aan de bak. De Turfjes en Benjamins speelden hun wedstrijden bij R.C. A’dam. De Mini’s speelden thuis tegen Waterland, Amstelveen A, Houtsche en Amsterdam. Prachtig gezicht weer al die kids met hun ouders langs de lijn. Het leeft weer en genieten is dat. De Cubs speelden thuis tegen Haagsche 3 en wonnen in een aantrekkelijke match met 26-12. Junioren waren competitievrij (oneven aantal teams in hun poule). De Colts speelden in Den Helder tegen Cl. Hawks/Houtsche en verloren nipt met 22-26.

De Foeste Moiden speelden in Schagen tegen de Leidse Studentes en verloren met 7-41. Het team was ook danig gehandicapt door afzeggingen van positieve uitvalsters. Het vlaggenschip mocht thuis aantreden tegen hun opponenten uit de Marinestad Den Helder. Het was een aantrekkelijke wedstrijd waarbij de straffe wind een belangrijke rol speelde. Maar de punten bleven wel in de Kaasstad, er werd gezegevierd met 38-26.

Spannende winst Alkmaarse Rugby Club tegen Den Helder.

Eindelijk mochten de rugbyers van Alkmaar weer de wei in om de laatste van de 2 nog te spelen wedstrijden van de eerste helft van het seizoen te gaan spelen voordat er een schifting gemaakt gaat worden tussen  de promotie- en de degradatiepoule.

En dat ziet er goed uit voor Alkmaar, het won uiteindelijk met 38-26 na een rust stand van 14-7. Maar makkelijk ging het niet.

Alkmaar ging flitsend uit de startblokken met een stevige wind in de rug, maar toch was het Den Helder dat de score wist te openen. Het kreeg een strafschop te nemen 5 meter voor de goal-lijn. Ze namen hem snel en Nils Rabbeljee wist door de verdediging van Alkmaar te breken en scoorde een try. Ook de conversie ging tussen de palen zodat Alkmaar tegen een 0-7 achterstand aankeek.

Maar 5 minuten later had Alkmaar de stand weer gelijk getrokken op een identieke wijze als de eerste try, maar nu was het Sven van Winsum die de try wist te drukken. Ook de conversie van captain Kristian Boogert ging tussen de palen waarmee de stand weer gelijk was getrokken.

De strijd ging gelijk op en het liep al tegen de rust aan toen eindelijk Dylan Harding wist door te breken en een try scoorde. Weer tekende Kristian Boogert voor de conversie waarmee Alkmaar met een 14-7 voorsprong de rust in ging.

Maar in de 2e helft moest Alkmaar nu tegen de wind in spelen en na bijna 10 minuten kreeg Den Helder opnieuw een strafschop op 5 meter van de goal-lijn van Alkmaar te nemen en nu was het Richard Jongeleen die wist door te breken en met zijn geconverteerd try was de stand weer gelijk getrokken.

Maar dat duurde niet lang, Kristian Boogert wist door te breken en na een sprintje wist hij de goal-lijn te halen en een try te scoren. Hij tekende zelf voor de conversie zodat Alkmaar met 21-14 aan de leiding ging.

Meteen hierna kreeg “Man off the Match” Maël Kramer de bal in handen, wist door te breken en met een lange sprint scoorde hij de eerste van 3 try’s van deze middag. De conversie ging op onverklaarbare wijze mis, maar Maël deed het 2 minuten later nog een keer en na zijn geconverteerde try ging Alkmaar met 33-14 aan de leiding en lette daarna even niet op waarna Den Helder weer kwam opzetten en uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval wist nu Jasper Langedijk een geconverteerd try te scoren.

Alkmaar was weer wakker geschrokken en vervolgens perste Maël Kramer er weer eens een sprintje uit en met zijn ongeconverteerde try liet hij 38-21 op het scorebord aantekenen. In de laatste minuut van de wedstrijd bepaalde Jasper Langedijk de eindstand op 38-26.