Laatste wedstrijd dit jaar en voor voorlopig…….???

Zoals jullie allemaal weten ligt de competitie voorlopig stil i.v.m. de huidige coronamaatregelen. Echter het vlaggenschip mocht toch nog een keer aan de bak, zodat de competitiestand voor nu volledig in evenwicht te brengen. Het was een afgelaste pot van vorige week, toen het veld in Almere afgelast was. En de bond wilde toch graag dat deze nog gespeeld werd om een evt. herstart zo eerlijk mogelijk te laten zijn. Het veld in Almere dreigde wederom afgekeurd te worden en daarom werd er uitgeweken naar het Rugby Centrum in Amsterdam. Daar moesten we op ‘kunstgras’ (??) de wedstrijd spelen. En hier hadden de meesten van ons niet op gerekend, gezien de vele afmeldingen op deze Sinterklaasdag.

Amsterdam                                                                                                                     zondag 5 december 2021

Bulldogs komen goed terug na snelle achterstand tegen de Alkmaarse Rugby Club.

Door de slechte toestand van het speelveld in Almere was bij voorbaat al gevraagd of er op het kunstgrasveld van het Rugby Stadion in Amsterdam gespeeld kon worden en dat mocht.

Alkmaar was zonder reserves naar Amsterdam afgereisd terwijl de Bulldogs een volle bak hadden met 7 reserves. Tevens was het team erg jong dus Alkmaar wist dat het zwaar zou worden. Uiteindelijk werd het 46-24 na een ruststand van 29-10.

Toch was het Alkmaar die de score wist te openen. Na een serie goede driekwartlijn aanvallen wist winger Pook van Berkel de achterlijn te halen en scoorde een try in de hoek van het veld. De uiterst moeilijke conversie werd helaas door aanvoerder Kristian Boogert gemist, maar Alkmaar stond wel op een 0-5 voorsprong.

De Bulldogs wisten de stand al vrij snel weer in evenwicht te brengen toen Sigge Kal  in de driekwartlijn wist door te breken en een ongeconverteerde try scoorde. Ze hadden nu het lek gevonden en bovendien was Joshua Klaverweide bij Alkmaar uitgevallen zodat Alkmaar met 14 man verder moest. Marco Cobelens wist door het midden door te breken en met zijn geconverteerde try liet hij 12-5 aantekenen. Met try’s van Jarro Put, Rick van der Pol en Tibbe Kal werd de stand van 29-5 bereikt voordat Alkmaar weer wat terug kon doen.

In een slotoffensief vlak voor de rust werd met een serie goede driekwartlijn aanvallen de tegenstander zwaar onder druk gezet en uiteindelijk was het Michael Vlaar die met een try de ruststand bepaalde op 29-10.

Bij het begin van de tweede helft kon Alkmaar een klein tijdje de verdediging gesloten houden, maar na een mooie cross-kick van de full-back was het Devon Meijer die met een try de score weer wist uit te breiden. Alkmaar werd even een tijdje overlopen en na 2 try’s van Marco Cobelens en Jens Veenendaal was de score inmiddels opgelopen naar 46-10. Maar de eindfase van de wedstrijd was verassend voor Alkmaar. Alkmaar kreeg een strafschop vlak voor de palen te nemen die op een knullige manier volledig verprutst werd. Alkmaar kreeg opnieuw een strafschop waarna Wytze Vader dacht ”Zo’n blunder gaat niet nog een keer gebeuren” pakte de bal op, nam snel de strafschop en brak door de verdediging van de Bulldogs heen en scoorde een try. Ook de conversie van Kristian Boogert ging tussen de palen waarmee de achterstand was teruggebracht naar 46-17. Alkmaar ging in een slotoffensief op jacht naar de 4e try en toen de full-back van Almere in een wanhoopspoging de bal probeerde weg te schieten kwam de bal recht in de handen van Kristian Boogert die het cadeautje dankbaar aanvaarde en een try scoorde waarna hij ook de conversie voor zijn rekening nam en de eindstand bepaalde op 46-24.

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.