Robert van Trigt nieuwe hoofdtrainer

De Alkmaarse Rugbyclub stelt Robert van Trigt aan als hoofdtrainer. Hij traint het komende seizoen de Herenselectie. Daarnaast ondersteunt hij het kader ten behoeve van de jeugd. De aanstelling van Oud-oranjespeler Van Trigt komt voort uit de ambitie van de club om de komende twee jaar te werken aan terugkeer naar de eerste klasse.

Van Trigt is afkomstig uit Amstelveen. Hij deed in 1999 met zijn voetbalteam mee aan een vriendschappelijk beach event waarbij rugby op het programma stond. Hij werd gegrepen door de sport en startte in 1999 zijn rugby carrière bij de plaatselijke rugbyvereniging ARC. Na een jaar de beide sporten gecombineerd te hebben koos van Trigt volledig voor de rugbysport en speelde hij bij ARC. Een van zijn eerste wedstrijden speelde hij tegen Alkmaar. Zijn talent werd snel ontdekt en hij speelde vervolgens bij ereklasseclubs als Hilversum, Castricum. Vanaf 2006 maakte van Trigt deel uit van het Nederlandse team. Na enkele jaren moest hij vanwege een achillespeesblessure helaas stoppen bij Oranje. Ondanks dat speelde hij daarna nog twee jaar op Ereklasseniveau bij zijn thuisclub ARC.

Zijn liefde voor de sport zette hij voort als trainer. Hij begon als trainer bij de jeugd van ARC. Na enkele jaren stapte hij als jeugdtrainer over naar Haarlem en trainde daar ook het eerste team van Haarlem. Het meest recent heeft hij Zaandijk getraind.

Naast het trainerschap bij verschillende clubs is van Trigt ook maatschappelijk betrokken. Zo is hij mede initiatiefnemer van het Kika- toernooi in Amstelveen en de Kika clinics. Dit zijn jeugdtoernooien en clinics voor de jeugd waarvan de opbrengst ten goed komt aan het onderzoek voor kanker bij kinderen. Ook geeft Robert clinics op lagere en middelbare scholen

Alkmaar meent onder leiding van van Trigt te kunnen werken aan terugkeer in de eerste klasse over twee jaar. Wat voor het bereiken van dit doel ook een grote rol speelt zijn de oudste jeugdcategorieën, de colts en de junioren. Hierin spelen veel ervaren en talentvolle spelers die de komende jaren doorstromen naar de senioren.