Winst voor de Dames en verlies voor de Heren.

De jeugd kwam nog niet in actie afgelopen weekend; die wachten nog op de herindeling 2de Fase en herstarten aankomend weekend weer. Alleen de Colts speelden een ‘oefenpot’ tegen Haarlem, die 2 poules hoger speelden en deden dit niet onverdienstelijk; ze verloren met slechts 17 –  27. De Moidjes speelden hun laatste wedstrijd van de 1ste Fase en sloten af met een 5 – 87 winst in de uitwedstrijd tegen RUS 2. Voor de Heren was Castricum ietsje te sterk, ze verloren met 84 – 0.

Castricum                                                                                                                         zondag 25 november 2018

Ook Castricum een maatje te groot voor Alkmaarse Rugby Club.

De Alkmaarse Rugby Club begon al met een mannetje te kort tegen de nummer 2 in de 2e klasse, Castricum, en verloor kansloos met 84-0 na een ruststand van 46-0. Toen vlak voor de rust bij Alkmaar nog 2 spelers uitvielen met blessures besloot de coach van Castricum om 1 van zijn eigen spelers uit het veld te halen en daarna nog 2 zodat er een beetje evenwicht in het spel kwam. Een waarlijk sportief gebaar.

Na de kick-off duurde het niet al te lang of de klasse van Castricum kwam al snel bovendrijven. Al na een paar minuten wist Tausinga Kautai wist in de driekwartlijn door te breken en de eerste try van de wedstrijd was een feit. Na de conversie keek Alkmaar al tegen een 7-0 achterstand aan. Binnen een minuut was het weer raak. Nu was het Fabio Filippi die wist door te breken en een ongeconverteerde try scoorde.

Alkmaar wist nu een tijdje de verdediging gesloten te houden en wist af en toe ook aanvallend wat te presteren ,maar wist niet door de hechte verdediging van Castricum te breken. Maar na 10 minuten wist Lorenzo van Riet uit een uitgespeelde driekwartlijn een try in de hoek van het veld te scoren. Na de spelhervatting was het Zeke Dyson die met 2 try’s op rij het bonuspunt wist binnen te halen waarna Castricum langzaam maar zeker wegliep naar een 46-0 ruststand.

Zoals al vermeld haalde de coach van Castricum eerst 1 speler van zijn team uit het veld en later nog een paar zodat er enigszins een beetje het evenwicht werd hersteld, maar langzaam maar zeker liep Castricum toch uit naar een 84-0 einduitslag.