Geen winst afgelopen weekend

De enige 2 teams die dit weekend in actie kwamen, hebben geen punten kunnen verschalken. Zaterdag verloren de Junioren in Voorschoten van Cl. B.S.N./Te Werve met 48 – 7. En zondag deden de Heren het al niet veel beter, ze verloren thuis van The Pickwick Players met 5 – 41. Maar het weer was mooi, dus leuk aantal kijkers en er werd gestreden tot aan het laatste fluitsignaal, en een perfecte atmosfeer in de kantine na afloop; die 3de helft kende maar één winnaar. Top daar speel je rugby voor en die punten, geloof me, die komen echt wel !!!!!!!!!!!

Alkmaar                                                                                                                            zondag 18 november 2018

Alkmaarse Rugby Club houdt het één helft vol tegen Deventer.

De Alkmaarse Rugby Club kon het op een zonovergoten, maar door de oostenwind ijskoud aanvoelend, veld slechts de eerste helft gelijk op meekomen met de Pickwick Players uit Deventer. Bij de rust was het slechts 0-12, maar aan het einde stond er 5-41 op het scorebord.

De eerste 10 minuten was Alkmaar voortdurend in de aanval en het leek erop dat Alkmaar eindelijk eens een vuist kon maken richting tegenstander, maar de defensie van de Players bleek bestand tegen de voortdurende aanvallen van Alkmaar. Maar na 10 minuten wisten de Players een goede uitbraak te maken en wist 2e rijer Joris Scheppers de goed uitgespeelde driekwartlijn aanval met een try in de hoek van het veld af te ronden. De conversie ging naast de palen zodat de achterstand beperkt bleef tot 0-5. Even later was het weer raak. Nu wist de full-back Lex Sibering door het midden door te breken en een door hemzelf geconverteerde try tussen de palen te scoren waarmee hij zijn team op een 0-12 voorsprong bracht. Na deze 2 snelle try’s ging de strijd verder gelijk op in de eerste helft zonder dat beide teams tot scoren kwamen.

In de tweede helft ging het aanvankelijk weer gelijk op totdat Alkmaar een foutje maakte in de verdediging waar Roderick Hazelhoff handig van profiteerde en met een try plus conversie 0-19 liet aantekenen. Het bonuspunt werd door Samuel Wandl binnen gehaald na een snel genomen strafschop.

Maar nu kwam Alkmaar weer terug in de wedstrijd en na een hele serie goede aanvallen was het uiteindelijk Michael Vlaar die de aanvallen met een try wist af te ronden. De conversie van aanvoerder Kenny Kolk ging helaas naast de palen, maar met een 5-24 stand op het scorebord was de “0” gelukkig weggepoetst. Alkmaar dacht aan een inhaalrace te kunnen beginnen, maar het werd al snel duidelijk dat dat niet ging lukken en met 3 try’s van Felix de Wijk, Sybren Wierda en Marius Kuipe werd de eindstand van 5-41 bereikt.