Veteranen in Den Helder

Den Helder                                                                                                                      Zondag 4 November 2018

Mini Veteranen toernooi Den Helder.

Afgelopen zondag hebben onze veteranen en beloftes meegedaan aan een mini Veteranen toernooi in Den Helder samen met Amstelveen. Met 3 aanwezige teams moest iedere club dus 2 wedstrijden van 2x 20 minuten spelen.

Good old Jaap Rus kreeg meteen een extra wedstrijd voor zijn kiezen want hij mocht de openingswedstrijd tussen Den Helder en Amstelveen fluiten. Was meteen een mooie warming-up voor hem. Amstelveen liep in eerste instantie uit naar 0-19, maar Den Helder wist gelijk te komen en in de slotfase wisten zij de winst naar zich toe te trekken.

Vervolgens Alkmaar tegen Amstelveen. Doordat we een paar mensen tekort kwamen hebben we een paar mannen van Den Helder geleend. Amstelveen liep al snel uit naar 0-21 voordat Alkmaar wat terug kon doen. Na een prachtige pass van Ewout Bloem wist Michel Konijn door te breken en een try te scoren. In de slotfase van de eerste helft wist Amstelveen de ruststand te brengen op 5-28.

In de 2e helft liep Amstelveen langzaam maar zeker uit naar de eindstand van 5-52.

Alkmaar was nu lekker opgewarmd en begon na een kleine pauze aan de wedstrijd tegen Den Helder. Nu wat mannen van Amstelveen geleend en speulen maar.

De thuisclub liep al snel uit naar een 0-19 voorsprong voordat Alkmaar wat terug kon doen. Het was opnieuw Michel Konijn die door wist te breken en met zijn try de achterstand terug bracht tot 5-19. Even later was het weer raak. Nu was het Laith Ghobar die wist door te breken en de achterstand terug bracht tot 10-19. Even leek Alkmaar te denken dat zij misschien wel zouden kunnen winnen, maar die hoop werd al snel de grond ingeboorde toen Amstelveen de ruststand bepaalde op 10-24.

In de tweede helft eerst weer een stel try’s voordat Alkmaar wat terug kon doen. Opnieuw was het Laith Ghobar die door wist te breken en na een lange sprint wist hij met zijn try de stand te brengen op 15-43. Daarna liep Amstelveen langzaam maar gestaag uit naar de eindstand van 15-55.

Daarna omkleden en genieten van een korte derde helft met lekkere broodjes worst en een bak Erwtensoep.