Weekend van uitersten….

Twee totaal tegenovergestelde dagen met uitslagen afgelopen weekend. Zaterdag won de Jeugd al z’n wedstrijden. De Cubs wonnen in Heerenveen van Greate Pier met 17 – 19. De Junioren wonnen in Deventer van The Pickwick Players met maar liefst 5 – 132. En de Colts wonnen in Amersfoort van Eemland met 10 – 55. Daar tegenover stond een zondag met verlies. De Foeste Moiden verloren in Leeuwarden van Greate Tryn met 62 – 22. Terwijl de Heren het niet veel beter deden, ze verloren in en van Amstelveen met 67 – 5.

Amstelveen                                                                                                                    zondag 28 oktober 2018

Alkmaarse Rugby Club redt het ook niet tegen Amstelveen.

Alkmaar had aanvankelijk maar 14 spelers, maar op het laatst melde good old Jaap Rus (68 jaar) zich nog aan om het team te completeren. Aanvankelijk ging het nog enigszins gelijk op maar na een ruststand van 31-5 liep Amstelveen in de tweede helft uit naar 67-5.

Amstelveen had al snel in de gaten hoe het Alkmaar moest aanpakken, snel spelen en blijven rennen en al snel wist Kees Hendriks uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval een try in de hoek van het veld te scoren. De moeilijke conversie werd gemist maar Alkmaar keek al na 3 minuten tegen een 5-0 achterstand aan die al rap uitgebreid werd naar 12-0 achterstand aan toen Raphael Hogers door wist te breken en een geconverteerde try scoorde.

Maar toen kwam Alkmaar opzetten en na een serie goede aanvallen wist center Michel Schuit uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval de achterlijn te halen en een try in de hoek van het veld scoorde. De uiterst moeilijke conversie werd helaas door aanvoerder Kenny Kolk gemist maar de achterstand was terug gebracht naar 12-5. Een overkomelijke achterstand maar helaas werd dit het enige wapenfeit van Alkmaar.

Hierna maakte Amstelveen weer de dienst uit en met try’s van Thibault Casasole en Borre Combee liep de tegenstander uit naar een ruststand van 31-5.

In de tweede helft was het niet veel anders. Alkmaar bleef stug verdedigen, dat gaat trouwens steeds beter, maar Amstelveen was gewoonweg veel te sterk en liep langzaam maar gestaag uit naar de eindstand van 67-5.