Uitslagen dit weekend

Vanwege de Herfstvakantie geen Jeugdwedstrijden. De Foeste Moidjes deden het goed in Hoek van Holland. Ze wonnen van het Cl. Hookers/Sparta met 0 – 32. De Heren verloren thuis van het 2de team van The Dukes.

Alkmaar                                                                                                                            zondag 21 oktober 2018

Ook de Dukes te sterk voor de Alkmaarse Rugby Club.

In een niet eens zo’n slechte wedstrijd moesten de Alkmaarders duidelijk hun meerdere erkennen aan de Dukes uit Den Bosch en verloren uiteindelijk met 5-57 na een ruststand van 0-26. Maar er waren wel een paar lichtpuntjes. De scrum stond behoorlijk goed en ook in het open spel, zowel aanvallend als verdedigend werden goede dingen gezien.

Aanvankelijk ging de strijd gelijk op totdat na ongeveer 10 minuten tegen zijn eigen goal-lijn gedrukt werd. Na een gewonnen line-out probeerden de Dukes Alkmaar over zijn eigen goal-lijn te drukken , maar Alkmaar hield stand totdat captain Laurens Schreurs de bal veroverde en over de blinde kant over de goal-lijn dook en een try in de hoek van het veld scoorde. De uiterst moeilijke conversie ging ook nog via de binnenkant paal tussen de palen waarmee de Dukes op een 0-7 voorsprong kwamen. Vlak hierna mocht aanvoerder Kenny Kolk een door scheidsrechter Damian Ashdown toegekende strafschop proberen tussen de palen te schieten maar deze ging helaas net naast.

Hierna kwamen de Dukes weer opzetten en halverwege de eerste helft was het Koen Albertus die uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval met zijn geconverteerde try 0-14 liet aantekenen. In de eindfase van de eerste helft wist eerst Freek Slootman en vlak voor de rust opnieuw Koen Albertus door te breken en een try te scoren waarmee de ruststand bepaald was op 0-26. Ook het bonuspunt was hiermee binnen gehaald.

In het begin van de 2e helft was het Alkmaar dat op jacht ging. Na een hele serie goede aanvallen die maar ternauwernood waren afgeslagen was het uiteindelijk Michel Schuit die na een uitgespeelde driekwartlijn aanval een try in de hoek van het veld wist te scoren. De uiterst moeilijk conversie ging helaas naast de palen maar de “0”was van het scorebord. Het antwoord van de Dukes kwam erg snel. Jim de Noorlander wist door te breken en met zijn geconverteerde try stond er al 5-33 op het scorebord.

In de slotfase was het de winger Brent van Rooij die met een serie van in totaal 3 try’s de wedstrijd afsloot en de eindstand bepaalde op 5-57.