Magere resultaten afgelopen weekend

Het was een heel mager weekend voor de Alkmaarse Rugby Club. Slechts 3 puntjes werden er gehaald door de Dames, die gelijk speelden en een bonuspunt verdienden door meer dan 4 tries te scoren. In een enerverende wedstrijd, waarin ze eerst dik achter stonden en vervolgens in een prima 2de helft voor kwamen, werd het toch nog een gelijk spel in Delft; de eindstand was 50 – 50 tegen Thor. Op zich een prima resultaat van de Foeste Moidjes. De rest die in actie kwamen verloren allemaal. De Cubs verloren in Zevenaar met 36 – 14 van het Cl. Gelre. De Colts verloren in Sassenheim met 44 – 19 van het Cl. Bassets/B.S.N. De Junioren kwamen niet in actie, die wedstrijd is op verzoek van de tegenstander uitgesteld naar 17 nov. En de Heren waren kansloos in Almelo (Het is altijd moeilijk speeeeeelen in Almelo).

Almelo                                                                                                                               zondag 30 september 2018

Alkmaarse Rugby Club kansloos in Almelo.

Vorig jaar werd er nog nipt gewonnen in Almelo van de Big Bulls, maar vandaag was Alkmaar kansloos. Zonder reserves was afgereisd en na de 1e helft keek Alkmaar al tegen een 40-0 achterstand aan en uiteindelijk werd het maar liefst 85-5. Toch gloort er hoop. Het samenspel wordt steeds beter en de scrum staat ook goed. Het zal een moeilijk jaar worden, maar de jeugd komt eraan.

Al vrij snel na de kick-off wist Almelo de eerste punten op het scorebord te krijgen toen na een uitgespeelde driekwartlijn aanval Ara Semerdjian een try in de hoek van het veld wist te scoren. De moeilijke conversie werd gemist en Alkmaar keek al snel tegen een 5-0 achterstand aan. Een paar minuten later kende de uitstekend fluitende scheidsrechter Ad Wagenakers een strafschop toe aan Alkmaar a off-side van de tegenstander. Davey Vrijhoef probeerde het leder tussen de palen te schieten voor 3 punten maar de bal ging helaas net naast.

Maar nu kwamen de Big Bulls weer opzetten en Thomas Koetsier wist door de driekwartlijn te breken en wist een geconverteerde try te scoren. Hierna wist Alkmaar de verdediging een tijdje gesloten te houden maar in de eindfase van de eerste helft kregen de Bulls in de gaten waar de zwakke plekken zaten en eerst Fokko Maning en daarna opnieuw Ara Semerdjian, Ruben Bloemendal en wederom Fokko Manning wisten met hun try’s de ruststand te brengen op 40-0.

In de tweede helft was het niet veel beter, met dien verstande dat aan het begin Alkmaar eindelijk een serie goede aanvallen kon opzetten waaruit Jeroen Wiebes een try in de hoek van het veld kon scoren. De moeilijke conversie van Davey Vrijhoef werd helaas gemist. De achterstand was echter tot 45-5 teug gebracht en de 0 was van het scorebord. Verder liep Almelo regelmatig uit tot maar liefst 85-5. In de slotfase bleef Alkmaar terug vechten en de laatste minuten van de wedstrijd werd vlak voor de goal-lijn van de Big Bulls uitgevochten echter zonder resultaat waarna een drankje kon worden genuttigd in het splinternieuwe clubhuis.