Uitslagen afgelopen weekend

Zaterdag hadden we de eerste Jeugdwedstrijden thuis. De Junioren wonnen met 43 – 22 van hun leeftijdgenootjes uit Gouda. De Colts deden dit dunnetjes over en wonnen met 54 – 5 van The Pink Panthers. Op zondag speelden de Dames in Hoorn tegen de Eindhoven Lions en in een spannende wedstrijd verloren ze nipt met 24 – 28. De Heren deden het een stuk minder tegen het jonge team van ’t Gooi 2 waren ze kansloos en verloren met 12 – 58.

Alkmaar                                                                                                             zondag 23 september 2018

Alkmaarse Rugby Club kansloos tegen sterk ’t Gooi.

In een erg nat Alkmaar werd de wedstrijd tegen de spelers van ’t Gooi uit Naarden begonnen. Op papier had Alkmaar een sterker team dan vorige week, maar de selectie van ’t Gooi is zo breed dat ze een luxe probleem hebben. Er stond dan ook een jong en zeer fit team op het veld tegen Alkmaar. In de eerste helft kon de schade nog beperkt blijven tot 5-24, maar aan het einde van de wedstrijd stond er 12-58 op het scorebord.

Na +/- 10 minuten spelen vond Kars Bakker een gaatje in de Alkmaarse defensie na een goed uitgespeelde driekwartlijn aanval en bracht de eerste punten op het scorebord met zijn ongeconverteerde try.

Maar Alkmaar zag kansen. Eerst een schot op de palen van Pieter van Duijn na een door scheidsrechter Michael de Vries uit Purmerend toegekende strafschop die helaas gemist werd. Vervolgens een mooie driekwartlijn aanval waar aanvoerder Kenny Kolk de bal doorspeelde naar winger Jimi Duinmeijer die hem daarna terugspeelde waarna de aanvoerder de aanval met een try afrondde. Hij tekende zelf ook voor de conversie maar mistte helaas zodat de stand gelijk was getrokken naar 5-5.

Deze gelijke stand bleef nog lange tijd op het scorebord staan, maar in de eindfase van de eerste helft ging het duidelijk mis. Eerst brak Dennis Stutvoet langs de zijlijn door en vervolgens brak Nick Hielckert door door het midden waarna good old Gerrit Marcus de ruststand bepaalde op 5-24.

In de tweede helft ging het niet veel beter. Eerst waren er Bart Hielckert en Terrel Clark die punten op het scorebord brachten voordat Alkmaar weer eens wat terug kon doen. Alkmaar kreeg weer eens een strafschop te nemen. Deze werd zeer snel genomen zodat de tegenstander zijn defensie nog niet op orde had. De bal kwam bij “Man off het Match” Atuli Shanidze terecht die door de defensie beukte en in de tackle een try wist te scoren. Kenny Kolk tekende voor de conversie waarmee de achterstand was terug gebracht naar 12-36.

Dit was helaas het laatste wapenfeit van de Alkmaarders. Ondanks stevig tackelen van Alkmaar wisten de tegenstanders nog 4 keer door te breken waarna er aan het einde 12-58 op het scorebord stond.