Verlies Heren bij start competitie

Apeldoorn                                                                                                                                       Zondag 16-08-2018

Alkmaarse Rugby Club houdt slechts 1 helft stand tegen de Rams.

Met een gehavend team (We missen nog een aantal spelers) werd er afgereisd naar Apeldoorn om de competitie te starten tegen de Rams. In de eerste helft kon de schade nog beperkt gehouden worden en ging Alkmaar met een 14-0 achterstand de rust in, maar in de 2e helft drukte de tegenstander keihard door tot een eindstand van 69-7.

In den beginne gingen beide teams aardig gelijk op al was de tegenstander meer in de aanval. Alkmaar wist met keihard verdedigen het gat dicht te houden totdat Sylvan Vonken een uitgespeelde driekwartlijn aanval na een gewonnen scrum met een try afrondde. Ook de conversie ging tussen de palen en Alkmaar stond op een 7-0 achterstand.

Daarna werd de verdediging van Alkmaar hecht en gesloten gehouden en maakten de spelers van de Rams ook vele en onnodige fouten. Totdat in de laatste minuut van de eerste helft opnieuw Sylvan Vonken door wist te breken na een snel genomen strafschop en een try in de hoek van het veld scoorde. Ook de uiterst moeilijke conversie ging tussen de palen waarmee de ruststand bepaald was op 14-0.

De later aangekomen prop Rishi Mooij werd nu ook ingebracht zodat de eerste rij nu compleet was wat de stabiliteit van de scrum zeer ten goede kwam, maar de tegenstander had nu het lek gevonden bij Alkmaar en zelf gingen ze ook een stuk stabieler spelen. De Rams liepen al snel uit naar 24-0 na 2 try’s van Melvin Peters en Jarno Bosgoed waarmee ook het bonuspunt was binnengehaald.

Hierna kon Alkmaar eindelijk wat terug doen. Alkmaar zette een serie goede aanvallen op en wist veel terrein te winnen waarna met een goede driekwartlijn aanval Bernd Verhofstad de laatste perfecte pass gaf op Jimi Duinmeier die de aanval met een try afrondde. De uitstekend leidende scheidsrechter vond echter dat hij bij het drukken van de try te hoog was getackeld en maakte er een straftry van, wat betekend dat de conversie niet genomen hoeft te worden. Er worden meteen 7 punten op het scorebord geschreven.

Daarna ging het helemaal mis bij Alkmaar en ook de vermoeidheid ging een rol spelen. Regelmatig braken de spelers van de Rams door en 7 try’s later stond de eindstand van 69-7 op het scorebord.

Hopelijk zijn volgende week weer een aantal spelers terug voor de thuiswedstrijd tegen ’t Gooi.