Uitslagen afgelopen weekend

Zaterdag 1 april: De Turven en Benjamins speelden op de verzameldag in Castricum met wisselende resultaten. De Benjamins wonnen de 1ste wedstrijd, speelden gelijk in de 2de pot en wonnen tenslotte hun 3de wedstrijd. De Mini’s speelden in de voorronden N.K. in Zaandijk en werden 6de, daardoor spelen ze a.s. zaterdag in de Plate in Purmerend. De Cubs verloren in de play-offs van The Pickwick Players in Deventer met 34 – 17 en spelen hierdoor in de 4de fase a.s. zaterdag in Apeldoorn tegen The Rams. De Junioren vraten letterlijk en figuurlijk hun tegenstander op in Emmen, ze wonnen met maar liefst 0 – 95 van het Cluster Emmen/Groningen en spelen hierdoor a.s. zaterdag in de Play-offs in Almere tegen The Bulldogs; een finaleplaats zit er nog in, maar dan moet er wel gewonnen worden. In de reguliere competitie hielden beide teams elkaar in evenwicht, beiden wonnen en verloren 1 keer van elkaar. Veel succes a.s. zaterdag.

Zondag 2 april: De Foeste Moiden wonnen dik in Zwolle van The HanzeDogs met 19 – 55. Alkmaar 2 verloor in de 1ste Bekerronde van Haarlem 2 met 20 – 36, maar vierden toch nog een klein feestje vanwege het behaalde Kampioenschap, vorige week. Alkmaar 1 kwam net te kort tegen ’t Gooi 2 en verloren met 22 – 34. Beiden Herenteams zijn nu zo goed als uitgespeeld, alleen Alkmaar 1 heeft nog 1 uitwedstrijd voor de competitie op zondag 30 april in en tegen Amstelveen.

Alkmaarse Rugby Club komt net te kort tegen ’t Gooi.

Vorige week werd het 2e team van Alkmaar in een bloedstollende wedstrijd nog met 20-23 kampioen tegen het 3e team van ’t Gooi, maar vandaag kwam het 1e team van Alkmaar net iets tekort tegen het 2e team van ’t Gooi en verloor uiteindelijk met 22-34 na een ruststand van 0-22.

Aanvankelijk gingen beide teams gelijk op met een licht veldoverwicht voor Alkmaar. Enkele mooie aanvallen leken resultaat op te gaan leveren, maar de Gooise defensie hield stand. Halverwege de 1e helft ging Alkmaar weer in de aanval en David Dekker maakte een mooie break. Hij werd echter getackeld en ’t Gooi nam de aanval over en zette een mooie driekwartlijn aanval op die door Dimitri Heerenveen met een geconverteerde try werd afgerond.

Alkmaar was aangeslagen en Naarden nam het initiatief over en binnen 2 minuten was het weer raak. Nu brak Daan Pronk langs de zijlijn door en met een ongeconverteerde try liet hij 0-12 aantekenen.

Even later kon Alkmaar terug komen toen scheidsrechter Friso Teerink uit Schagen een strafschop aan Alkmaar toekende die helaas door Mats Wester werd gemist.

Maar ’t Gooi wist echter opnieuw te scoren toen Gerrit Marcus langs de zijlijn wist door te breken en een ongeconverteerde try scoorde.

Opslag van rust werd het bonuspunt door ’t Gooi binnengehaald. Er was een strafschop toegekend die met een lange pass naar de zijkant van het veld werd gespeeld waar Evan Bloemers de aanval met een ongeconverteerde try afrondde en de ruststand bepaalde op 0-22.

Na de spelhervatting in de 2e helft ging het meteen weer mis voor Alkmaar. Opnieuw was het Gerrit Marcus die langs de zijlijn wist door te breken en met zijn ongeconverteerde try 0-27 liet aantekenen.

Maar toen kwam Alkmaar terug in de wedstrijd. Jeroen Wiebes wist de bal te onderscheppen en met een lange sprint over een half veld wist hij de goal-lijn te halen en met een try tussen de palen was de conversie voor David Dekker ook een makkie en Alkmaar had met 7-27 de eerste punten op het scorebord staan.

Alkmaar had zich hervonden ewn ging furieus in de aanval. Alkmaar won een scrum ongeveer 20 meter voor de goal-lijn en via een driekwartlijn aanval probeerde het tot scoren te komen, maar die werd echter gestopt. Uit de ontstane ruck wist Joost Siebeling een ongeconverteerde try te scoren en Alkmaar was terug naar 12-27.

In de slotfase van de wedstrijd zette Alkmaar alles op alles. Een 5 meter scrum van ’t Gooi werd goed gewonnen door Alkmaar en de Alkmaarse nummer 8 Jasper Paauw pikte de bal uit de scrum en wist in de tackle net over de goal-lijn te komen en een ongeconverteerde try te drukken.

Dit kunststukje wist hij vlak voor tijd nog een keer te herhalen en haalde hiermee ook het bonuspunt voor de 4e try binnen en de achterstand was teruggebracht naar 22-27 waarmee ook het tweede bonuspunt binnen bereik was.

Alkmaar wilde voor de volle winst gaan, maar in blessuretijd ging het mis. Met een discutabele try bepaalde Daan Pronk de eindstand op 22-34.