Alkmaar 1 kan niet stunten in de Bekercompetitie. Het 2de team daarintegen wel !!

Het 1ste team was kansloos tegen de Delftse Studenten en verloor met 21 – 53. Het 2de team deed het juist wel heel goed. R.C. Nieuwegein, die in de competitie een Klasse hoger speelt, werd naar huis gestuurd met een 43 – 24 verlies aan hun broek. Daarom mag het 2de a.s. zondag weer aan de bak in de volgende ronde. Ze zullen dan de strijd aan binden met de Hookers 2 uit Hoek van Holland, die net als Nieuwegein normaliter uitkomt in de 3de Klasse. Alkmaar speelt zondag thuis op de Robonsbosweg en de Kick-off is om 14.30 uur.

Alkmaar                                                                                                             zondag 10-04-2016

Alkmaarse Rugby Club uitgeschakeld in de Bekercompetitie.

In de bekercompetitie werd de Alkmaarse Rugby Club al in de eerste wedstrijd uitgeschakeld door de hoger geklasseerde Delftse Studenten. Zij verloren uiteindelijk met 21-53 na een ruststand van 7-22. Het 2e team speelt wel verder in de Plate competitie. Zij wonnen met 43-24 van de Rugby Club Nieuwengein die een klasse hoger speelt.

Al na 2 minuten wisten de Studenten de score te openen toen hooker Josef Stuijt door het midden wist door te breken en met zijn geconverteerde try 0-7 liet aantekenen.

Maar Alkmaar kwam snel terug toen “Man off the match” Marschiano Bruns langs de zijlijn wist door te breken en een try scoorde. Barney Earl tekende voor de conversie waarmee de stand weer was gelijk getrokken naar 7-7.

Alkmaar was weliswaar ijzersterk in de scrum, maar toch trokken de Studenten het veldoverwicht naar zich toe en het was opnieuw Josef Stuijt die een gaatje vond in de verdediging van Alkmaar en met zijn ongeconverteerde try zijn team op een 7-12 voorsprong bracht.

Alkmaar wist de verdediging een behoorlijk lange tijd gesloten te houden totdat flanker Philip Bouwens een gaatje vond in de verdediging en 7-17 liet aantekenen. Vlak voor de rust wisten de Studenten nog een keer door te breken waarmee de ruststand van 7-22 was bereikt.

In de 2e helft wist Alkmaar een kwartier lang de gelederen gesloten te houden, maar toen wist de Delftse winger door te breken en een try in de hoek van het veld te scoren. Ook de moeilijke conversie ging tussen de palen waarna Alkmaar tegen een 7-29 achterstand aankeek.

Maar Alkmaar kwam weer terug. Na een serie goede aanvallen wist Jasper Paauw de aanval met een try af te ronden. Kenny Kolk tekende voor de conversie waarmee de achterstand was terug gebracht naar 14-29.

De Studenten wisten uit een mooie driekwartlijn aanval nog 14-34 te scoren voordat Alkmaar even het veldoverwicht overnam. Marschiano Bruns maakte een mooie break waarna scrum-half Sylvester Reimers de aanval met een try afrondde. Kenny Kolk tekende voor de conversie waarna de achterstand was terug gebracht naar een overzichtelijke 21-34.

Een stunt leek in de lucht te hangen maar 2 try’s van Philip Mossman en opnieuw een try van Josef Stuijt maakte een eind aan de illusie van Alkmaar en het ging met 21-53 ten onder.