Goede 1ste helft niet voldoende tegen The Pickwick Players

Alkmaar                                                                                                                                            Zondag 28-02-2016

Alkmaarse Rugby Club houdt het 1 helft vol tegen nummer 3 Deventer.

Ruim 1 helft ging het gelijk op in de wedstrijd tussen de, inmiddels middenmoter, Alkmaarse Rugby Club en de nummer 3 in de competitie de Pickwick Players uit Deventer en verloren uiteindelijk met 21-36 na een ruststand van 14-17.

De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op, maar Alkmaar wist toch de eerste punten op het scorebord te krijgen toen Roy van Rijn wist uit te breken na een goed opgezette driekwartlijn aanval. Hij brak uit een tackle en sprintte naar de goal-lijn van de tegenstander. Op de goal-lijn werd hij alsnog getackeld maar het kon niet voorkomen dat hij een try scoorde in de hoek van het veld. De uiterst moeilijke conversie werd feilloos door de Alkmaarse kicker, Kristian Boogert, door de palen geschoten waarna Alkmaar met 7-0 aan de leiding ging.

Het duurde een tijdje voordat Deventer een antwoord vond. Na een serie goede aanvallen wist uiteindelijk George Keijzer een doorbraak te forceren net naast de palen. Na de makkelijke conversie was het weer gelijk 7-7. Even later kreeg Alkmaar een strafschop toegewezen door scheidsrechter Michael de Vries uit Purmerend. Kristian Boogert nam het schot op de palen maar de bal stuitte van de paal terug het veld in, waarna Deventer veel sneller reageerde, de bal ving en ogenblikkelijk zelf een aanval opzette waarna Caine Paulina de aanval met een try afrondde met een ongeconverteerde try waarmee hij zijn team op een 7-12 voorsprong bracht.

Maar Alkmaar kwam weer snel terug. Opnieuw was het uitblinker Roy van Rijn die met een mooie uitbraak een try tussen de palen scoorde die door mede uitblinker Kristian Boogert geconverteerd werd waarna Alkmaar weer op een krappe 14-12 voorsprong stond.

Op slag van rust was het Shaun Walker die met een knappe doorbraak door de verdediging van Alkmaar met een ongeconverteerde try de ruststand bepaalde op 14-17.

De 2e helft was amper een minuut oud toen Jason Bruin een prachtige interceptie maakte en op volle snelheid richting goal-lijn van Deventer sprintte. Hij wist het net te halen en kon een try in de hoek van het veld scoren. De uiterst moeilijke conversie was opnieuw een prooi voor Kristian Boogert die Alkmaar hiermee op een 21-17 voorsprong bracht.

Helaas was dit het laatste wapenfeit voor Alkmaar. De tegenstander was beter georganiseerd en maakte minder fouten wat uiteindelijk de doorslag gaf. Met nog 3 try’s van Shaun Walker, Romar Heese en opnieuw Caine Paulina werd de eindstand van 21-36 bereikt.

Alkmaar probeerde nog van alles op met een 4e try het bonuspunt binnen te halen maar dat mocht helaas niet lukken.