Slechte start competitie Alkmaar 1

Amstelveen                                                                                                                    Zondag 13-09-2015

Alkmaarse Rugby Club start competitie met verlies tegen Amstelveen.

In de eerste wedstrijd van de competitie verloren de Alkmaarse Rugbyers uiteindelijk met 42-13 na een ruststand van 15-3.

Aanvankelijk gingen beide teams gelijk op met in de scrum een licht Alkmaars overwicht, maar in de driekwartlijn hadden de Amstelveners het overwicht en boekten langzaam maar zeker wat terreinwinst. Toen er een stomme fout vlak voor de goal-lijn werd gemaakt en Alkmaar een strafschop tegen kreeg roken de tegenstanders hun kans. De bal werd snel genomen en in de driekartlijn snel doorgespeeld naar de goed meegekomen 2e rijer Danny Williams die de aanval met een try afrondde. De makkelijke conversie ging naast de palen, maar Alkmaar keek wel tegen een 5-0 achterstand aan.

Halverwege de 1e helft ging Alkmaar opnieuw in de fout en kreeg een strafschop tegen die door Amstelveen tussen de palen werd geschoten. Alkmaar deed hetzelfde kunststukje toen de thuisploeg in de fout ging. Kristian Boogert schoot het leder feilloos tussen de palen waarmee de achterstand was terug gebracht tot 8-3.

Vlak voor de rust kon Amstelveen de score opvoeren toen opnieuw Danny Williams een try wist te scoren. Hij kreeg ineens op een vrij gelukkige manier in een vrije positie in handen en wist met zijn geconverteerde try de ruststand te bepalen op 15-3.

In de 2e helft trok Amstelveen het veldoverwicht al snel naar zich toe en met 2 try’s van Daan Das en Cristian Olsen keek Alkmaar al snel tegen een 27-3 achterstand aan. Alkmaar wist hierna een tijdje de verdediging gesloten te houden, maar halverwege de 2e helft ging het weer even mis. Eerst wist de thuisploeg uit een onoverzichtelijke situatie met de voorwaartsen een try te scoren. Vanaf de zijlijn was niet te ontdekken wat er nu gebeurde, maar de scheidsrechter stond er met zijn neus bovenop en kende een try toe. Even later was het weer raak. Max Tempelaars wist een gaatje te vinden in de verdediging en na zijn try was de achterstand opgelopen naar 37-3.

Maar toen was het even over en uit voor de thuisploeg en nam Alkmaar het veldoverwicht in handen. In deze sterke fase wist de Alkmaarse scrum-half Sylvester Reimers uiteindelijk de serie aanvallen met een try in de hoek af te ronden. Kristian Boogert probeerde de uiterst moeilijke conversie nog tussen de palen te schieten, maar helaas. Alkmaar had nu het heft in handen en Sylvester Reimers maakte een mooie break en kickte de bal mooi geplaatst naar voren. De bal kwam enigszins gelukkig weer in zijn handen en passte de bal door naar de goed meegekomen full-back Pieter van Duijn die de aanval met een ongeconverteerde try in de hoek van het veld afrondde.

Aan het einde van de wedstrijd bepaalde Max Tempelaars de eindstand op 42-13 uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval.