Uitslagen afgelopen weekend

We hadden een T.B.M.-Verzameldag thuis; Top-Dag !! Waren slechts 2 Turventeams, die leuke onderlinge wedstrijdjes hebben gespeeld. De Benjamins deden het super; wonnen er 2 en speelde 1 wedstrijd gelijk. De Mini’s ging wat minder, alles verloren, dus er valt nog heel wat te sleutelen voor het komende N.K., welke op 1 april start. De Cubs speelde in het verre Deventer gelijk tegen The Pickwick Players met 36 – 36. De Junioren veegden de mat aan met hun tegenstander The Pink Panthers uit Driebergen met maar liefst 107 – 5. De Colts waren vrij, en daar konden we als organisatie mooi van profiteren, deze dag.

Zondag gingen De Foeste Moiden kansloos ten onder in Hoorn, ze verloren met 73 – 0 van Haarlem, die alvast wel zeker is van het Kampioenschap en volgend seizoen zullen uitkomen in de 1ste Klasse. Wat rest voor onze meiden is de eer om te strijden voor de 2de plek in deze Klasse en volgend seizoen misschien een gooi doen naar het hoogste. Alkmaar 2 had een gezellige uitwedstrijd in Leeuwarden, waar per touringcar heen en terug gereisd werd. 47 – 12 wonnen ze daar en staan nu bovenaan met 1 puntje voor op ’t Gooi 3. Zondag 26 maart is de confrontatie met elkaar in Naarden. Dan moet het gebeuren. De thuiswedstrijd werd nipt verloren met 10 – 13 en de mannen zinspelen op een sportieve revanche dan. De winnaar van deze partij wordt Kampioen en promoveert volgend seizoen naar de 3de Klasse. Ook deze uitwedstrijd zal per touringcar bezocht worden. Liefhebbers, gegadigden en supporters kunnen zich opgeven bij de Captain, Bernd Verhofstad. Het 1ste team reisde af naar het verre Arnhem, voor een game tegen The Pigs, met slechts een minimale bezetting; dit kwam mede door de vele blessures momenteel. Maar deden het niet onverdienstelijk en na een ruststand van 7 – 26, speelden ze in de 2de helft The Pigs volledig zoek en wonnen ruim met 80 – 7. Er maken nog steeds 4 teams kans op het Kampioenschap in deze Klasse. Zondag a.s. is de wedstrijd thuis tegen het sterke Ascum 2, die 2 wedstrijden minder hebben gespeeld en 1 verliespartij minder hebben momenteel. Dus ze moeten aan de bak, Kick-off: 14.30 uur op de Robonsbosweg. Alkmaar 2 speelt die dag niet, want de opponent The Bassets zijn dan op trip. Die wedstrijd zal worden ingehaald op dinsdagavond 14 maart, ook thuis op de Robonsbosweg, Kick-off: 20.00 uur.

Al met al geen onverdienstelijk speelweekend en dit geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen en de toekomst.

Arnhem                                                                                             zondag 5 maart 2017

Overtuigende zege Alkmaarse Rugby Club tegen de Pigs.

In de 1e helft bood de tegenstander, de Pigs uit Arnhem, nog een beetje tegenstand , maar in de 2e helft lieten ze al snel het kopje hangen en walsten de Alkmaarders over de tegenstander heen en wonnen uiteindelijk met 7-80 na een ruststand van 7-26.

Al na 10 minuten stonden de eerste punten op het scorebord toen na een slecht genomen strafschop de tegenstander het spel hervatte met een 22 meter drop-out die recht in de handen kwam van scrum-half Barney Earl en met een mooie hand-off en een paar side steps wist hij door te breken. Zijn broer Dennis Earl en “Man off the Match” tekende voor de conversie waarna Alkmaar met 0-7 aan de leiding ging.

Binnen 5 minuten was het weer raak. Winger Joost Tempelaars wist uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval een geconverteerde try te scoren en na nog eens 10 minuten herhaalde de winger aan de andere kant, Jeroen Wiebes , ditzelfde kunststukje en scoorde een ongeconverteerde try. Alkmaar ging inmiddels met 0-19 aan de leiding.

Vlak hierna werd het bonuspunt binnen gehaald door Mats Wester. Jeroen Wiebes wist uit te breken en speelde Koen Bras aan waarna Mats Wester de aanval met een try afrondde.

Alkmaar ging inmiddels met 0-26 aan de leiding en de aandacht verslapte enigszins en hier wist de full-back en “Man off the Match” van de tegenstander, Nick Wiggers, handig gebruik te maken. Hij vond een gaatje in de verdediging van Alkmaar en met zijn geconverteerde try bepaalde hij de ruststand op 7-26.

Na de rust was Alkmaar goed bij de les en toen ging het hard. Binnen een minuut wonnen de Alkmaarders knap de bal terug in een tegenscrum waarna scrum-half Barney Earl de bal over de blinde kant spelde en winger Joost Tempelaars aanspeelde die knap wist door te breken en een geconverteerde try scoorde. Toen weer een minuut later Barney Earl zelf wist door te breken en een geconverteerde try scoorde was de tegenstand gebroken en kreeg Alkmaar steeds meer ruimte.

Alkmaar ging het nu wat rustiger aan doen, er waren dit keer geen wisselspelers mee door de grote blessurebank, maar halverwege de tweede helft pakte Alkmaar de score draad weer op. Eerst wist Barney Earl weer eens door te breken. Vervolgens nog een stel try’s van Pim van Asperdt, Mats Wester en Jeroen Wiebes. De teller stond inmiddels al op 7-66 toen de leukste try van de wedstrijd kwam. De scrum-half van de Pigs passte de bal, niet oplettend, snel naar achteren en wel tegen de paal. De bal stuiterde nu een onverwachte kant op en Barney Earl reageerde het snelst en scoorde de try.

De laatste try was voor Koen Bras die na een lange sprint de eindstand bepaalde op 7-80 waarna scheidsrechter Don Clarke afloot.