Cl. Gelderland – Cubs                                 5 – 46

De Foeste Moiden – The Wild Pigs             66 – 17

Alkmaar 2 – R.C. Greate Pier 2                 114 –   0

Alkmaar 1 – Haagsche R.C. 2                     38 – 13

Alkmaarse Rugby Club blijft koploper na winst op Den Haag.

Op de jaarlijkse sponsor dag haalde de Alkmaarse Rugby Club de volle winst binnen. Eerst wonnen de Foeste Moiden ruim van The Wild Pigs, daarna won het 2e team zeer ruim van Greate Pier. Het 1e team moest aantreden tegen Den Haag en won uiteindelijk toch nog ruim met 38-13 na een ruststand van 19-3. De winst werd voornamelijk in de driekwartlijn geboekt. Dit is opmerkelijk daar de driekwartlijn van Den Haag voornamelijk bestaat uit spelers van het Nederlands onder 19 team. Dus een zeer sterke tegenstander, maar Alkmaar was beter.

Alkmaar begon zeer sterk. Al in de eerste minuut wist Barney Earl door te breken en zijn broer Dennis aan te spelen op de wing die de aanval met een try in de hoek van het veld afrondde. De moeilijke conversie werd maar net aan gemist door David Dekker, maar Alkmaar ging wel met 5-0 aan de leiding.

De volgende try liet niet lang op zich wachten. David Dekker kickte de bal over de verdediging van Den Haag heen. Barney Earl en Cristian Koop (Beide na afloop uitgeroepen tot “Man off the Match”) gingen er achteraan. Eerst kickte Barney de bal nog een stukje verder naar voren ,waarna Cristian Koop het overnam en de bal over de goal-lijn kickte en de aanval met een try afrondde. Na de conversie van David Dekker stond er 12-0 op het scorebord.

Den Haag kon via een benutte strafschop nog terug komen tot 12-3 maar in de eindfase van de eerste helft was het opnieuw Cristian Koop die een try wist te scoren na een break van Barney Earl. De conversie van David Dekker bepaalde de ruststand op 19-3.

De tweede helft begon niet al te goed voor Alkmaar. Nummer 8 Jelle Molenaar liep al vrij snel tegen een gele kaart op na aanmerkingen op de leiding van scheidsrechter Rutger van Hemert uit Haarlem en mocht 10 minuten aan de kant zijn zonden overdenken. Deze periode met een man minder wist Alkmaar goed te doorstaan en halverwege de tweede helft werd het bonuspunt binnengehaald toen bij een rommelige aanval vlak voor de goal-lijn van Den Haag Cristian Koop ineens de bal in handen kreeg en een ongeconverteerde try scoorde. Hij wist 5 minuten later opnieuw te scoren na een break van prop Jeroen Neeven. Na de conversie van David Dekker ging Alkmaar met 31-3 riant aan de leiding. De concentratie verslapte echter en de verdediging van Alkmaar raakte wat ongeorganiseerd. Den Haag maakte hier dankbaar gebruik van en tweede rijer Frank Longhurst wist via zijn try de achterstand terug te brengen tot 31-8.

Alkmaar was weer wakker en ging in de aanval. David Dekker plaatste met een lange kick de bal diep in Haags grondgebied. De full-back leek de bal op te ruimen , maar speelde de bal door naar zijn winger die de bal trachtte uit te schieten, maar schoot de bal tegen Cristian Koop op. Met zijn charge down kwam de bal achter de goal-lijn van Den Haag terecht waarna hij zelf de try scoorde en de stand naar 38-8 tilde.

De slotfase was echter voor Den Haag die niet van opgeven deed. Na een break van de full-back Siem Noorman wist Ward Oudheusden met zijn try de eindstand te bepalen op 38-13.