Ruime zege op Spakenburg als afsluiter van een mooie openingsdag

Alkmaar                                                                                                                                            Zaterdag 10-10-2015

Overtuigende zege Alkmaarse Rugby Club op Spakenburg.

Na de feestelijke heropening van het vernieuwde veld door Matthé Laan (Manager Onderhoud en Sport van Alkmaar) werd eerst een jeugdwedstrijd gespeeld tegen Groningen(Die ook overtuigend werd gewonnen), waarna de Hoofdmacht van Alkmaar aantrad tegen de Rugby Club Spakenburg. Ook deze wedstrijd werd overtuigend gewonnen door Alkmaar met 46-12 na een ruststand van 31-5.

Al na een paar minuten werd de score geopend door Roy van Rijn na een mooie break van Kristiaan Koop en na de makkelijke conversie van Kristian Boogert ging Alkmaar met 7-0 aan de leiding die niet meer uit handen werd gegeven. De volgende try liet niet al te lang op zich wachten. Aanvoerder Jeroen Neeven maakte een mooie break over de blinde kant waarna hij de bal doorspeelde naar de goed meegekomen Mickey Verhofstad die de aanval met een try afrondde, waarna Kristan Boogert weer tekende voor de conversie. Ook wist hij vlak hierna ook nog een strafschop te verzilveren zodat Alkmaar halverwege de eerste helft al op een 17-0 voorsprong stond.

Maar Spakenburg kwam toen wat beter in de wedstrijd te zitten en wist Alkmaar onder druk te zetten. Toen zij een line-out mochten nemen in de buurt van de goal-lijn van Alkmaar zagen zij hun kans schoon. De bal werd gewonnen door Spakenburg waarna 2e rijer Luuk Hopman door de Alkmaarse verdediging brak en met zijn ongeconverteerde try Spakenburg terug bracht tot 17-5.

Marschiano Bruns nam de volgende try voor Alkmaar voor zijn rekening na een toegekende strafschop wegens obstructie van Kristian Boogert. De aanvoerder nam weer de conversie voor zijn rekening en vlak voor de rust bepaalde hij, na een lange sprint, met een try plus conversie de ruststand op 31-5. Ook was hiermee het bonuspunt binnengehaald.

Toen hierna Pokie van Berkel inviel kregen we een volgens mij een unieke situatie bij Alkmaar. Tijdens een wedstrijd van het eerste stonden er gelijktijdig 2 keer een vader en zoon in het speelveld van Alkmaar. Bend Verhofstad en zijn zoon Mickey en tevens Pook van Berkel (Dit seizoen hoofdsponsor van het eerste) en zijn zoon.

Ook in de 2e helft overheerste Alkmaar het speelveld, maar het scoren ging niet al te vlot. Toch wist Roy van Rijn 2 keer door te breken en met een lange sprint de goal-lijn te halen. Hij vond waarschijnlijk dat de kicker het wat al te gemakkelijk had gehad in de eerste helft, dus hij drukte zijn try’s in de hoek van het veld, waardoor de conversies naast de palen gingen.

Alkmaar was inmiddels al uitgelopen naar 41-5 voordat Spakenburg weer iets terug kon doen. De Alkmaarse concentratie was wat verslapt waarna Tom Kempe zijn kans schoon zag door de Alkmaarse defensie brak en een geconverteerde try scoorde.

In de slotfase van de wedstrijd bepaalde Kristiaan Koop met een try de eindstand op 46-12 na een mooie pass van “Man off the Match” Mickey Verhofstad.